Lavandula angustifolia Hidcote – Lavendel

Lavendula angustifolia Hidcote

Lavendel

Lavandula angustifolia Hidcote of Lavendel is een groenblijvende plant met een overvloedige bloei met paarsblauwe bloemen.

Deze lavendelsoort is winterhard en wordt tot 40 cm hoog, als hij in bloei staat.

De plant wordt veel gebruikt als vakbeplanting, maar staat ook prachtig in de border, als lage haag of in een pot op het terras.

Lavandula angustifolia Hidcote is een groenblijvende plant die weinig verzorging nodig heeft en veel moois te bieden heeft.

De bloemen kunnen goed gedroogd worden en geven een heerlijke geur af. Ze worden ook vaak gebruikt in geurzakjes.

Standplaats Lavandula angustifolia Hidcote

Deze langbloeiende plant staat graag op een warme plek in de zon. Halfschaduw kan ook wel, maar levert minder(en minder geurende) bloemen op.

De grond kan het best humus- en kalkrijk zijn, matig voedselrijk en droog en waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Lavandula angustifolia Hidcote of Lavendel bloeit overvloedig en lang met paarsblauwe bloemen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur, zeker na aanraken van de plant.

De bloemen trekken vlinders, bijen en hommels naar de tuin. De plant hoort dan ook zeker thuis in een diervriendelijke tuin.

Het smalle blad is grijsgroen van kleur. Lavandula angustifolia Hidcote is een groenblijvende plant.

Lavendel snoeien

Knip de uitgebloeide bloemen uit de plant voor doorbloei. Snoei de plant in maart of april terug, maar zorg er wel voor dat je in het groen blijft knippen, anders is de kans groot dat hij niet meer uitloopt. In september kan de plant nog een keer licht worden bijgeknipt.

Als er niet gesnoeid wordt zullen de takken onderaan verhouten, waardoor de plant lelijk wordt.

Ook met snoei ziet de plant er na een aantal jaren vaak niet zo mooi meer uit, het is dan het beste om nieuwe exemplaren te kopen. Ze zijn niet erg duur en je krijgt er veel voor terug! 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier