Leptinella squalida – Koperknoopje

Leptinella squalida Leptinella squalida of Koperknoopje is een laagblijvend plantje, wat goed als grasvervanger voor een kleine tuin gebruikt kan worden.

Het plantje wordt hooguit 5cm hoog, is groenblijvend en is een goede bloeiende bodembedekker.

Het kan goed worden toegepast tussen stapstenen, als klein stukje grasvervanging, in de rotstuin en als bedekkend laagje in plantenbakken.

Plaats 9 plantjes per vierkante meter voor een bodem bedekkend resultaat. Voordat de bodem helemaal bedekt is moet er wel goed onkruid gewied worden. Na volledige bedekking werkt het tapijt goed onkruid remmend.

Standplaats Leptinella squalida

De plant staat graag in de zon of in lichte schaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar moet wel goed waterdoorlatend zijn. Zorg verder voor een matig voedselrijke en humusrijke grond.

Wanneer bloeit Koperknoopje?

Leptinella squalida is een langbloeiende plant die bloeit met vrij onopvallende gele bloemen van juni t/m augustus.

Het blad lijkt op dat van varens en is fijngevederd en diep ingesneden. De kleur is groenbruin. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Leptinella squalida

  • Vermeerderen. Vermeerder de plant d.m.v. delen.
  • Onkruid werend. Voordat de plant een mooi bodem bedekkend resultaat heeft bereikt is het van belang om goed onkruid te wieden. Is het eenmaal een aangesloten tapijt, dan zal er amper meer onkruid doorheen komen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier