Ligustrum japonicum Texanum – Liguster

Ligustrum japonicum Texanum

Liguster

Ligustrum japonicum Texanum of Liguster is een sierheester met veel mooie eigenschappen; een rijke bloei met geurende witte bloemen gevolgd door zwarte bessen, glanzend en groenblijvend blad en de heester is zowel solitair en als haag te gebruiken.

Wanneer Ligustrum japonicum Texanum als haag wordt aangeplant, houdt dan 3 stuks per strekkende meter aan.

De winterharde sierheester is een langzame groeier en is daardoor ook geschikt voor de kleine tuin. Hij wordt ongeveer 1,5 m hoog.

Standplaats Ligustrum japonicum Texanum

De sierheester staat graag in zon of halfschaduw in goede, waterdoorlatende grond. Zet de heester het liefst beschut uit koude wind, om vorstschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Bloei, bessen en blad

Het is een langbloeiende plant met een rijke bloei. De crème witte bloemen verschijnen in mei en blijven tot in juni aanwezig. In het najaar komen er zwarte bessen aan de plant.

Het blad is mooi glanzend en leerachtig, is groen van kleur en heeft een ovale puntige vorm. Het is een groenblijvende plant.

Onderhoud Ligustrum

  • Snoei kan indien gewenst plaatsvinden na de bloei. Is er een haag aangeplant, dan kan snoei 2 x plaatsvinden.
  • Bemest de sierheester in het voorjaar en/of het najaar met organische mest.
  • Bescherm de heester eventueel bij erg strenge vorst.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier