Lobelia Fan Scarlet: standplaats, bloei, kopen en verzorging

Lobelia Fan ScarletLobelia Fan Scarlet is een plant met mooie rode bloemen aan donkergekleurde stengels en groen/koperrood blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en waar je Lobelia kunt kopen.

Algemene informatie Lobelia Fan Scarlet

Lobelia Fan Scarlet is een polvormende plant met opgaande groei met rode bloemen en mooi koperrood gekleurd blad. De plant wordt 70 cm hoog. De bloemen bloeien van onder naar boven langs mooie donker gekleurde stengels die boven het blad uitsteken.

De plant staat mooi in de border of in een pot op het terras. De plant is matig winterhard. Door de grond rondom de plant af te dekken kan hij soms de winter doorstaan. Het is ook mogelijk de plant in een pot in een koele lichte ruimte te laten overwinteren.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten en kunnen als snijbloem gebruikt worden.

Standplaats Lobelia Fan Scarlet

De plant staat graag op een plek in de zon in waterdoorlatende licht vochtige grond.

Lobelia kopen

Er zijn verschillende soorten Lobelia te koop met bloemen in verschillende kleuren. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Wanneer bloeit Lobelia?

Deze langbloeiende plant bloeit van juli tot in september en heeft een rijke bloei. De rode bloemen bloeien langs de donkergekleurde stengels van onder naar boven. De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten en zijn geschikt als snijbloem.

Het blad

Het blad heeft een prachtige groen/koperrode kleur, die mooi combineert met de felrode bloemen. De plant is bladverliezend in de winter.

Verzorging Lobelia Fan Scarlet

  • Plant Lobelia zodra er geen vorst meer verwacht wordt.
  • Zorg dat de grond niet langdurig uitgedroogd, geef op tijd water.
  • Zorg voor vorstbescherming door de voet van de plant af te dekken of de plant in pot op een koele lichte plek binnen te zetten.
  • Snoei na de bloei de stengels terug, soms treedt er een tweede bloei op.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.