Loropetalum chinense Fire Dance – Heksenstruik

Loropetalum chinense Fire Dance

Loropetalum chinense Fire Dance of Heksenstruik is een aanwinst voor de tuin vanwege de prachtige, opvallende kleur van het blad en de mooie roze/rode bloemen vroeg in het jaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Standplaats Loropetalum chinense Fire Dance

Het is een groenblijvende plant, die ongeveer 1 m. hoog kan worden. De bloeiende heester kan zowel in de zon als in halfschaduw staan. De plant is matig winterhard en staat dan ook graag beschut op een plek uit de harde wind. Bij vorst heeft de plant bescherming nodig.

Plant de heester met tuinturf, hij houdt van licht zure grond. De grond kan verder het best vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de heester?

Heksenstruik is groenblijvend in de winter. Het blad is groen/paars en is eivormig. Nieuwe twijgen die aan de heester komen zijn roze van kleur.

In het vroege voorjaar, in maart en april, bloeit de heester met roze bloemen. In de zomer kan nog een bescheiden tweede bloei plaatsvinden. Een andere fraaie soort is Loropetalum chinense Black Pearl.

Heksenstruik snoeien

De heester kan gesnoeid worden, maar dit hoeft niet. De plant heeft een bossige groei, als u hem wilt uitdunnen of in model wilt snoeien, doe dit dan na de bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties


  • G.A.Boerrigter

    Hallo,ik heb een Loropetalum in een betonnen bak bij het graf van mijn vader staan ,deze is compleet in verdroogd blad gehuld terwijl het eerst een prachtige plant was .vraag hoe komt dit en belangrijker komt dit weer goed ,hij is niet droog of te nat gestaan anders dan de korte vorstperiode.


  • Jeannette Walraven

    Hallo
    Zoals dhr Boerrigter al aangeeft van het ingedrooogde blad is dat bij ons hetzelfde geval. Vorig jaar gekocht omdat hij zo mooi was. Nu helaas weg moeten gooien omdat hij dood is. Iets van de takken geknipt of deze nog groen was van binnen maar helaas. Heel jammer want het was een dure aanschaf