Loropetalum chinense Fire Dance – Heksenstruik

Loropetalum chinense Fire Dance

Loropetalum chinense Fire Dance – Heksenstruik

Loropetalum chinense Fire Dance of Heksenstruik is een aanwinst voor de tuin vanwege de prachtige, opvallende kleur van het blad en de mooie roze/rode bloemen vroeg in het jaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Standplaats Loropetalum chinense Fire Dance

Het is een groenblijvende plant, die ongeveer 1 m. hoog kan worden. De bloeiende heester kan zowel in de zon als in halfschaduw staan. De plant is matig winterhard en staat dan ook graag beschut op een plek uit de harde wind. Bij vorst heeft de plant bescherming nodig.

Plant de heester met tuinturf, hij houdt van licht zure grond. De grond kan verder het best vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de heester?

Heksenstruik is groenblijvend in de winter. Het blad is groen/paars en is eivormig. Nieuwe twijgen die aan de heester komen zijn roze van kleur.

In het vroege voorjaar, in maart en april, bloeit de heester met roze bloemen. In de zomer kan nog een bescheiden tweede bloei plaatsvinden.

Snoei

De heester kan gesnoeid worden, maar dit hoeft niet. De plant heeft een bossige groei, als u hem wilt uitdunnen of in model wilt snoeien, doe dit dan na de bloei.