Loropetalum chinense Black Pearl – Chinese franjeboom

Loropetalum chinense Black pearlLoropetalum chinense Black Pearl of Chinese franjeboom is een prachtige heester met donkerpaars blad en franjevormige roze bloemen.

Chinese franjeboom wordt tot 1 meter hoog en breed en is daardoor zeer geschikt voor de kleine tuin. Het is een groenblijvende heester die in de border geplaatst kan worden, maar ook goed als kuipplant te houden is. De heester is matig winterhard.

De heester bloeit al vroeg in het jaar en is een aanwinst voor iedere tuin, groot of klein! Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van Chinese franjeboom.

Standplaats Loropetalum chinense Black Pearl

Deze bloeiende heester staat graag op een beschutte plek in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Loropetalum kopen

Er zijn verschillende soorten te koop. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Wanneer bloeit Loropetalum chinense Black Pearl?

De heester bloeit al vroeg in het jaar, zodat er al snel wat moois in de tuin is! De bloeitijd is van maart tot en met juli met fraaie franjeachtige roze bloemen. Een andere mooie soort is Loropetalum chinense Fire Dance.

De bloemen steken prachtig af bij het mooie donkerpaarse blad. De heester is groenblijvend dus geeft ook in de winter kleur aan de tuin.

Hoe snoei en verzorg je de Chinese franjeboom?

De heester hoeft niet gesnoeid te worden. Wil je hem echter optimaal in vorm houden dan kan er na de bloei lichte snoei plaatsvinden. Verder kan de heester na de bloei uitgedund worden.

Loropetalum chinense Black Pearl is matig winterhard. Staat de heester in een kuip dan is het verstandig om hem op een koele plek te laten overwinteren in een kas of schuur. Bij een plaats in de border is vorstbescherming aan te raden. Zorg sowieso voor een beschutte standplaats.

Een struik/heester is voor iedere tuin, klein of groot, een verrijking. Er zijn veel bloeiende soorten te koop en groenblijvende of bladverliezende soorten. Kijk hieronder om ideeën op te doen voor je eigen tuin:

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.