Miscanthus sinensis Malepartus – Prachtriet

Miscanthus sinensis Malepartus

Miscanthus sinensis Malepartus – Prachtriet

Miscanthus sinensis Malepartus of Chinees Riet is een mooie rietsoort met breed groen blad, met een witte streep in het midden.

Algemene informatie

De plant is winterhard en behoud ’s winters zijn blad niet. De plant vormt prachtige bloempluimen in een roodbruin/ zilverwitte kleur, die ook in de winter grote sierwaarde hebben. Deze rietsoort wordt ongeveer 1.70 m hoog. Miscanthus sinensis Malepartus staat mooi in groepsbeplanting, maar ook solitair in de border of bij de vijver.

Blad en Bloei Miscanthus sinensis Malepartus

Deze rietsoort heeft vrij breed groen blad, met een witte streep in het midden. De plant verliest in de winter zijn blad.

De plant krijgt zeer veel mooie roodbruine/ zilverkleurige pluimen, die lang blijven staan. Ook als de plant is uitgebloeid blijven de pluimen nog erg lang mooi. De Miscanthus bloeit van half augustus tot november.

Prachtriet kopen

Er zijn verschillende soorten te koop, klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Standplaats

Deze rietsoort staat graag in de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. De plant kan af en toe een periode van droogte doorstaan.

De plant doet het goed in alle grondsoorten, als de grond maar waterdoorlatend is. Het liefst staat de plant in goed bemestte, luchtige grond.

Verzorging en snoei

Miscanthus sinensis Malepartus is winterhard, maar bij strenge vorst is het raadzaam om de wortelkluit te beschermen met mulch of bladeren. In het voorjaar moet de plant gesnoeid worden, je knipt alle stengels af op een hoogte van 10 cm. Geef na het snoeien organische mest. De plant begint al snel weer uit te lopen tot een hoogte van ongeveer1.70 m.

Vermeerderen van de plant kan gebeuren door de kluit te scheuren in het voorjaar.

Lees verder; Siergrassen