Miscanthus sinensis Strictus – Prachtriet – Tijgergras

Miscanthus sinensis Strictus

Prachtriet – Tijgergras

Miscanthus sinensis Strictus of Prachtriet of ook wel Tijgergras genoemd is een prachtig siergras met groen blad met dwarse gele strepen. Lees hier over de standplaats en het onderhoud van prachtriet.

Dit siergras wordt ongeveer 2 m hoog en groeit mooi rechtop. De pollen kunnen flink groot worden in de loop der jaren, maar de plant woekert niet. Bovendien kunnen de pollen gedeeld worden.

Miscanthus sinensis Strictus is winterhard en is een snelgroeiende plant.

Plant 1 à 3 stuks per vierkante meter voor een mooi resultaat.

Standplaats Tijgergras

Het siergras staat graag in de zon in voedsel- en humusrijke licht vochtige grond, die waterdoorlatend is.

Miscanthus sinensis Strictus kopen

Er zijn verschillende soorten Miscanthus te koop en allemaal hebben de planten wel iets bijzonders. Grassen vallen vooral in de wat kale herfsttuin mooi op als de stengels door de wind mooi heen en weer waaien. Voor iedereen is er wel een fraai exemplaar te vinden. Koop dit siergras via onderstaande button:

Tijgergras kopen

Hoe ziet het siergras eruit?

Tijgergras kan in augustus en september bloeien met mooie grote wit/roze pluimen, die later in het jaar naar zilvergrijs verkleuren. Om te kunnen bloeien is er echter wel flink warm zomerweer nodig.

Het smalle en lange blad is groen met dwarse gele strepen, een combinatie die flink de aandacht trekt in de tuin (op een positieve manier). Ook in de winter heeft het blad nog sierwaarde, al wordt het dan meer bruin.

Hoe snoei en verzorg je Prachtriet?

  • Snoei in het voorjaar het oude blad terug tot ongeveer 20 cm boven de grond.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. delen van de pol.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier