Monarda Bee Happy – Bergamotplant

Monarda Bee Happy

Monarda Bee Happy (Bergamotplant) is een langbloeiende plant met prachtige geurende rozerode bloemen. Lees hier over de bloei, standplaats en verzorging van Bergamotplant.

Algemene informatie Monarda Bee Happy

Deze compact groeiende vaste plant is stevig en heeft geen steun nodig. De plant kan goed worden toegepast in de border in combinatie met andere vaste planten en grassen. Verder staat hij ook mooi in een pot op het terras en is goed geschikt als vabeplanting. Plant 7 `a 9 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

De plant wordt tot 60 cm hoog en is goed winterhard. Het is geen groenblijvende plant, tijdens de winter sterft het blad af.

Veel Monarda soorten zijn gevoelig voor meeldauw, maar Monarda Bee Happy heeft daar geen last van. En zoals de naam van de plant al doet vermoeden zorgt de aanschaf ervan voor blije bijen in de tuin!

Standplaats Monarda Bee Happy

De plant staat graag in zon of halfschaduw en in waterdoorlatende grond die voldoende vochtig is.

Monarda kopen

Er zijn veel verschillende Monarda soorten in de kleuren roze, paars, rood en wit. Zo is er voor iedere tuin wel een fraai exemplaar te vinden. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Bergamotplant kopen

Wanneer bloeit Bergamotplant?

Het is een rijke bloeier en bovendien ook nog een langbloeiende plant. De bloei begint in juli en kan doorgaan tot de maand september. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd. De bloemen hebben een prachtige rozerode kleur en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De bloemen kunnen worden toegepast als snijbloem en blijven lang mooi in een boeket.

Monarda Bee Happy snoeien

Als de bloemen na de bloei nog niet verwijderd zijn, dan kan dit in het voorjaar gedaan worden. De bloei van de plant kan worden verlengt door 1/3 deel van de stengels voor 21 juli terug te snoeien. Het gesnoeide deel zal gaan bloeien zodra de bloei van de rest van de plant over het hoogtepunt heen is.

Verzorging Bergamotplant

  • Geef in het voorjaar organische mest, zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.
  • Geef water tijdens langdurig droge periodes. De plant wordt er niet mooier op als de grond te lang erg droog is en droogte gaat ten koste van de bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.