Monarda Marshall’s Delight – Bergamotplant

Monarda Marshall's DelightMonarda Marshall’s Delight of Bergamotplant is een rijkbloeiende vaste plant met roze bloemen.

Deze soort wordt ongeveer 80 cm hoog en is een winterharde plant waarvan de bloemen aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen en die goed als snijbloem toegepast kunnen worden.

Het is een stevige plant die geen steun nodig heeft in de border.

Plant voor een opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Monarda is gevoelig voor meeldauw, maar deze soort is daar minder gevoelig voor. Door de planten tijdens droge perioden voldoende water te geven is de kans op het krijgen van meeldauw beperkt.

Standplaats Monarda Marshall’s Delight

Deze langbloeiende plant staat graag in de zon in humusrijke vochtige, maar wel waterdoorlatende grond.
button

Bloei en blad

Monarda Marshall’s Delight is een rijk- en langbloeiende plant met roze bloemen. De bloei is in juli en augustus. De uitgebloeide bloemen hebben ook in de winter sierwaarde. Verwijder ze in het voorjaar om hier van te profiteren. Door uitgebloeide bloemen direct te verwijderen kan doorbloei gestimuleerd worden. Dit is dus een keuze die u moet maken.

Het groene blad is geurend. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Monarda Marshall’s Delight

  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.
  • Vermeerderen kan d.m.v. scheuren gedaan worden. Door dit om de drie à vier jaar te doen blijft de plant in goede conditie.
  • Geef water tijdens lange perioden van droogte. Door de grond voldoende vochtig te houden kan de kans op meeldauw zoveel mogelijk beperkt worden.

Lees verder

Monarda, verschillende soorten