Osmanthus heterophyllus Variegatus – Schijnhulst

Osmanthus heterophyllus Variegatus

Schijnhulst

Osmanthus heterophyllus Variegatus of Schijnhulst is een mooie sierheester met roomwitbont gekleurd blad, wat lijkt op dat van Hulst. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Het is een langzame en compacte groeiende heester. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Schijnhulst kan tot 1,5 m hoog worden, is redelijk winterhard en heeft een opgaande groei.

Deze groenblijvende heester kan als haag worden aangeplant, zet dan 3 struiken per strekkende meter neer. Verder kan hij goed solitair in de border of in een struikenborder worden aangeplant. Houdt dan 5 stuks per vierkante meter aan.

Door de opvallende roomwitte rand aan het blad is dit een opvallende plant in de tuin.

Standplaats Osmanthus heterophyllus Variegatus

Het liefst staat de bloeiende heester in lichte schaduw, maar zon en halfschaduw zijn ook haalbaar. Staat hij in de zon, zorg dan wel dat de grond voldoende vochtig is.

De grond kan het best vruchtbaar zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Schijnhulst?

Osmanthus heterophyllus Variegatus bloeit vrij onopvallend met kleine witte bloemen in september en oktober. Ook al zie je de bloemen amper, ruiken zal je ze wel. Ze verspreiden een heerlijke geur.

Het blad is opvallend roomwit bontgekleurd. De rand is roomwit, met binnenin een mooie groene kleur. Er zitten stekels aan de rand van het blad.  Het is een groenblijvende plant, die veel weg heeft van Hulst.

Snoei

Osmanthus heterophyllus Variegatus heeft geen snoei nodig, maar kan wel goed gesnoeid worden. Mei is daar een goede maand voor.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier