Parthenocissus quinquefolia Engelmanni – Wilde Wingerd

Parthenocissus quinquefolia Engelmanni

Wilde Wingerd

Parthenocissus quinquefolia Engelmanni of Wilde Wingerd is een snelgroeiende klimplant met een prachtige herfstverkleuring naar rood. Lees hier alles over de standplaats, het blad, de snoei en verzorging van Wilde Wingerd.

De klimplant is winterhard en is zelf hechtend en kan gemakkelijk een hele muur of schutting bedekken.

Plant 1 à 3 stuks per strekkende meter.

Standplaats Parthenocissus quinquefolia Engelmanni

Deze klimplant staat graag op een plek in de zon of halfschaduw, bij voorkeur niet in de brandende middagzon.

Iedere grondsoort wordt verdragen.

Wanneer bloeit deze plant?

Wilde Wingerd Engelmanni bloeit onopvallend met geelgroene bloemen in de maand juli.

In het najaar verschijnen blauw zwarte vruchten, als de zomer warm genoeg is geweest.
Het lancetvormige blad is groen van kleur en zit in vijftallen aan de stengels. In het najaar verkleurt het blad naar een prachtige rode kleur. Ook jonge twijgen zijn mooi roodgekleurd.

Snoeien

Wilde Wingerd kan goed gesnoeid worden. Zorg dat de hechtworteltjes niet op kozijnen komen. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie