Wilde Wingerd – Parthenocissus

Wilde Wingerd

Wilde wingerd of Parthenocissus is een klimplant die vooral geschikt is om een muur te bedekken, maar kan eventueel ook over een pergola groeien. De Wilde Wingerd hecht zich met hechtworteltjes aan de muur. Lees hier over de standplaats, het blad en hoe te snoeien.

Algemene informatie

Deze klimplant is goed winterhard en is bladverliezend in de winter.

In het voorjaar komt er mooi groen blad aan de klimplant, wat in de herfst prachtig verkleurd naar rood/ paarse kleuren. Het blad van de Wingerd bedekt de muur mooi met zijn grote blad.

Wilde Wingerd kopen

Er zijn meerdere soorten te koop. Klik op onderstaande button om Parthenocissus te kopen:

Standplaats Wilde Wingerd

Deze klimplant kan zowel in de schaduw als in de volle zon staan. Als de plant in de schaduw staat zal de mooie herfstverkleuring echter
een stuk minder zijn.

Wat de grond betreft is de plant ook snel tevreden, hij doet het goed op iedere grondsoort, al gaat zijn voorkeur wel uit naar licht zure grond. De wingerd staat verder graag beschut.

Wilde Wingerd

Wilde Wingerd – Parthenocissus

Snoeien

Wilde Wingerd kan goed teruggesnoeid worden en dit is zeker nodig als het de muur van een huis begroeid. Je zult moeten snoeien om de kozijnen onbegroeid te laten. De hechtworteltjes zijn niet goed voor het houtwerk. Heb je de Wingerd over een tuinafscheiding heen groeien, dan kun je hem lekker zijn gang laten gaan.

Vermeerderen

Vermeerderen kan door middel van het nemen van een winterstek of door afleggen.

Lees verder

Parthenocissus quinquefolia Engelmanni