Penstemon digitalis Husker Red – Slangenkop

Penstemon digitalis Husker Red

Penstemon digitalis Husker Red – Slangenkop

Penstemon digitalis Husker Red of Slangenkop is een goed winterharde vaste plant voor een open plek in de border. De plant is fraai vanwege zijn roodbruine blad in combinatie met veel witte bloemen, die aan een lange steel erboven staan. Lees hier over de standplaats, bloei en hoe te vermeerderen.

Algemene informatie

Het blad komt tot ongeveer 40 cm, met bloem is de plant 1,20 m hoog. De plant komt mooi tot zijn recht als je er 7 à 9 per vierkante meter plant. Deze vaste plant is groenblijvend in de winter en de bloemen zijn goede snijbloemen.

Standplaats Penstemon digitalis Husker Red

De plant staat graag in de volle zon op een open plaats in de border, maar kan lichte schaduw hebben van een enkele boom of struik. De grond moet voedselrijk zijn en waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de plant?

Slangenkop bloeit langdurig en overvloedig met witte bloemen aan een lange steel van juni t/m augustus. De bloemen zijn goed als snijbloem te gebruiken.

Het blad is roodbruin van kleur en wordt ongeveer 40 cm hoog. De plant behoudt in de winter zijn blad.

Vermeerderen

Slangenkop kan vermeerderd worden door scheuren van de plant of het nemen van een wortelstek.

Mijn ervaring

Dit is een mooie vaste plant die goed winterhard is. De plant is mooi vanwege zijn bladkleur en de vele witte bloemen, die langdurig aan de plant blijven. De plant zaait zichzelf uit. Het onderhoud is eenvoudig, geef de plant in het voorjaar wat koemestkorrels en geef zo nu en dan water als het erg droog weer is.