Penstemon digitalis Husker Red – Slangenkop

Penstemon digitalis Husker Red

Slangenkop

Penstemon digitalis Husker Red of Slangenkop is een goed winterharde vaste plant voor een open plek in de border. De plant is fraai vanwege zijn roodbruine blad in combinatie met veel witte bloemen, die aan een lange steel erboven staan. Lees hier over de standplaats, bloei en hoe te vermeerderen.

Het blad  van Penstemon digitalis Husker Red komt tot ongeveer 40 cm, met bloem is de plant 1,20 m hoog. De plant komt mooi tot zijn recht als je er 7 à 9 per vierkante meter plant. Deze vaste plant is groenblijvend in de winter en de bloemen zijn goede snijbloemen.

Standplaats Penstemon digitalis Husker Red

De plant staat graag in de volle zon op een open plaats in de border, maar kan lichte schaduw hebben van een enkele boom of struik. De grond moet voedselrijk zijn en waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de plant?

Slangenkop bloeit langdurig en overvloedig met witte bloemen aan een lange steel van juni t/m augustus. De bloemen zijn goed als snijbloem te gebruiken.

Het blad is roodbruin van kleur en wordt ongeveer 40 cm hoog. De plant behoudt in de winter zijn blad.

Vermeerderen

Slangenkop kan vermeerderd worden door scheuren van de plant of het nemen van een wortelstek.

Mijn ervaring

Dit is een mooie vaste plant die goed winterhard is. De plant is mooi vanwege zijn bladkleur en de vele witte bloemen, die langdurig aan de plant blijven. De plant zaait zichzelf uit. Het onderhoud is eenvoudig, geef de plant in het voorjaar wat koemestkorrels en geef zo nu en dan water als het erg droog weer is.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

4 reacties


 • Tuinvrouw Huisman

  Hallo Willemien,
  Bedankt voor je berichtje over de Penstemon. Ik heb ‘m recent zien staan bij een kweker en vind het een prachtige plant. Zal ‘m zeker een keer in mijn tuin proberen.
  Groetjes, Anja


 • Myriam

  Hallo Willemien,

  Ik heb dergelijke plant deze lente in de tuin geplant, ik lees in je artikel dat de plant zichzelf uitzaait. Is er dan gevaar voor overwoekering, of valt het best mee?
  Indien mogelijk graag een seintje terug, alvast bedankt.

  Groetjes uit België West-Vlaanderen
  Myriam


 • Bastiaan

  Ook heel mooi in September wanneer het blad verkleurd naar oranje rood paars wanneer er een ochtend/avond zon achter staat. De plant geeft licht!