Penstemon Rich Ruby – Schildpadbloem

Penstemon Rich Ruby

Schildpadbloem

Penstemon Rich Ruby of Schildpadbloem is een zeer langdurig en rijkbloeiende plant met bordeauxrode bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

De plant is ongeveer 40 cm hoog, in bloei komt hij wel tot een hoogte van 70 à 80 cm.

Het is een bladverliezende plant, die matig winterhard is. Zeker tijdens erg natte en koude winters kan deze plant wegvallen uit de tuin.

De bloemen zijn prachtig om te zien, en daarom is de plant toch wel erg aantrekkelijk om aan te schaffen. De bloemen kunnen als snijbloem worden gebruikt en de bijen zullen zeker ook erg blij zijn met uw aanschaf.

Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan in de border.

Standplaats Penstemon Rich Ruby

De plant staat graag op een warme plek in de zon. Zorg wel dat de grond niet uitdroogt, daar kan de plant niet tegen.

De grond kan het best humusrijk, vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn en matig voedselrijk. Strooi jaarlijks wat kalk door de bovenlaag van de grond.

Bloei en blad

Penstemon Rich Ruby is een langbloeiende plant die met grote klokvormige bordeauxrode bloemen bloeit van eind juni t/m september.

Het blad is lancetvormig en is groen van kleur. De plant verliest in de winter zijn blad.

Snoei Penstemon Rich Ruby

Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen uit de plant. Als de bloei helemaal voorbij is kan de plant worden terug geknipt.

Vermeerderen

Scheur de plant iedere 4 à 5 jaar en plant beide delen opnieuw uit.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier