Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’ – Duizendknoop

Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’

Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’ – Duizendknoop

Persicaria of Duizendknoop is er in veel verschillende soorten, variërend van laagblijvende kruipende soorten tot hoge soorten die ruim 1 meter worden. Op de foto hiernaast ziet u Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’, een snelgroeiende plant met een langdurige bloei.

Algemene informatie

Behalve de hoogteverschillen zijn ook de bloeitijden en kleuren  erg verschillend. Er zijn soorten in de kleuren rood, roze en wit.

Persicaria is goed winterhard en is een bladverliezende vaste plant. Veel soorten woekeren, een soort die dat niet heeft is

Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’. Deze soort krijgt rood/ roze bloemen en wordt ongeveer 50 cm hoog.

Persicaria komt het mooist uit, als het in grote groepen geplant wordt. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen. In de winter sterft de plant boven de grond af, om in het voorjaar weer opnieuw op te komen.

Duizendknoop kopen

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar met bloemen in de kleuren wit, roze en rood.. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Bloei Persicaria amplexicaulis ‘Inverleith’

Deze langbloeiende plant die bloeit  van juli t/m oktober. Als je na een eerste bloei de uitgebloeide bloemen eruit knipt, wordt je beloond met een uitbundige tweede bloei. De bloemen zijn rood/ roze van kleur en zijn erg aantrekkelijk voor bijen.

Standplaats

Persicaria staat graag op een warme, zonnige plek. Hij doet het goed in iedere grondsoort, die vochtig is, maar wel goed doorlatend en voedselrijk is.

Persicaria soorten