Persicaria amplexicaulis Pink Elephant – Duizendknoop

Persicaria amplexicaulis Pink ElephantPersicaria amplexicaulis Pink Elephant of Duizendknoop is een vrij laagblijvende soort met roze iets afhangende bloemen.

Het is een niet woekerende plant, die redelijk winterhard is.

De plant is een langzame groeier en wordt ongeveer 40 cm hoog. Hij kan goed in de border of in een pot worden toegepast. In de border komt de plant het mooist tot zijn recht als hij in grote hoeveelheden wordt geplant. Houdt 5 tot 7 stuks per vierkante meter aan.

Standplaats Persicaria amplexicaulis Pink Elephant

De plant staat graag op een zonnige plek of in lichte schaduw.

De voorkeur gaat uit naar een voedselrijke licht vochtige, maar waterdoorlatende grond.

Persicaria amplexicaulis Pink Elephant kopen

Er zijn verschillende soorten Duizendknoop te koop met bloemen in allerlei kleuren. Klik op onderstaande knop om de plant te kopen:

Duizendknoop kopen

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant met roze iets afhangende bloemen is aantrekkelijk voor bijen. De plant bloeit van juli t/m oktober. Stimuleer doorbloei van de plant door uitgebloeide bloemen weg te knippen.

Het blad is blauwgroen van kleur. In de winter sterft de plant bovengronds af, om in het voorjaar weer boven de grond te komen.

Verzorging Duizendknoop

Verwijder de afgestorven plantenresten aan het begin van de winter, of liever in het vroege voorjaar, zodat de resten nog wat vorstbescherming geven. De plant heeft verder geen verzorging nodig.

Er zijn nog meer mooie Duizendknoop soorten! Klik op onderstaande knop voor een overzicht van de verschillende soorten!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier