Philadelphus coronarius – Boerenjasmijn

Philadelphus coronariusPhiladelphus coronarius of Boerenjasmijn is een witbloeiende struik met een overvloedige bloei.

De struik is goed winterhard en wordt ongeveer 2 m hoog en breed. Zorg er bij het planten dus voor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de struik.

De langbloeiende plant is geschikt als losse haag maar kan ook goed solitair staan. Plant deze struik iets dieper in de grond dan hij bij de kweker heeft gestaan. Dit zorgt voor extra groei van nieuwe uitlopers.

Standplaats Philadelphus coronarius

De plant staat graag in halfschaduw of zon. Hij kan echter niet zo goed tegen felle middagzon op het blad. Hoe meer zon de struik krijgt, des te meer bloemen zullen eraan komen.

De grond kan het best, zeker als de struik in veel zon staat, vochtig zijn maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor een humus-en voedselrijke grond.

Bloei en blad

Philadelphus coronarius bloeit in mei en juni met grote witte of roomwitte bloemen die heerlijk geuren.

Het blad is langwerpig van vorm en is getand. Het is groen van kleur. De struik is bladverliezend in de winter.

Snoei Philadelphus coronarius

Snoei de struik na de bloei in de herfst terug met ¼ van de lengte van de takken.

Heeft de struik verjongingssnoei nodig, verwijder dan enkele oude takken tot vlak boven de grond, maar wel net boven een nieuwe scheut.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier