Philadelphus Snowbelle – Boerenjasmijn

Philadelphus Snowbelle

Boerenjasmijn

Philadelphus Snowbelle of Boerenjasmijn is een breeduit groeiende heester met een overvloed aan geurende witte bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De heester is winterhard en wordt ongeveer 1,5 m hoog en groeit breed uit. Zorg er bij het planten voor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de struik.

Boerenjasmijn is geschikt als losse bloeiende haag, maar kan ook goed solitair staan.

Plant deze heester iets dieper in de grond dan hij bij de kweker heeft gestaan. Dit zorgt voor extra groei van nieuwe uitlopers.

Standplaats Philadelphus Snowbelle

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of halfschaduw, maar kan eventueel ook in de schaduw staan. Hoe minder zon de heester vangt, hoe minder bloemen eraan zullen komen.

De grond kan het best vochtig zijn (maar wel waterdoorlatend),zeker als de heester in de volle zon staat. Zorg verder voor voedsel- en humusrijke grond.

Wanneer bloeit Boerenjasmijn?

Philadelphus Snowbelle heeft een overvloedige en rijke bloei met gevulde witte bloemen. De bloei is in mei en juni.

Het blad is langwerpig van vorm en is groen van kleur. De heester is bladverliezend in de winter.

Snoei Philadelphus Snowbelle

Snoei de heester na de bloei terug.

Heeft de heester verjongingssnoei nodig, verwijder dan enkele van de oude takken tot vlak boven de grond, maar wel net boven een nieuwe scheut.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier