Symphoricarpos doorenbosii White Hedge – Sneeuwbes

Symphoricarpus doorenbosii White Hedge

Sneeuwbes

Symphoricarpos doorenbosii White Hedge of Sneeuwbes is een heester, vooral bekend van zijn grote hoeveelheid witte bessen in najaar en winter. Lees hier alles over de standplaats, bloei en bessen en over de snoei van de heester.

Deze winterharde bloeiende heester wordt ongeveer 1,5 m hoog en is geschikt als solitair, informele haag, vakbeplanting of voor een plek onder bomen. Vanwege de weinige eisen die de heester stelt en de weinige verzorging die de heester nodig heeft, wordt Symphoricarpus doorenbosii White Hedge veel toegepast in het openbare groen.

Standplaats Symphoricarpos doorenbosii White Hedge

De heester kan in zon, halfschaduw en zelfs in schaduw staan. Symphoricarpos doorenbosii White Hedge stelt weinig eisen aan grond of standplaats, maar de grond moet wel waterdoorlatend zijn en liefst licht vochtig en voedselrijk.

Bloei, bessen en blad

Sneeuwbes White Hedge bloeit van juli t/m september met kleine, vrij onopvallende, wit roze bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

De grootste sierwaarde van de heester zijn de vele witte bessen die in najaar en winter in trosjes aan de takken hangen. Vogels lusten de bessen niet, vandaar dat ze lang aan de heester blijven hangen. Voor kinderen betekenen de bessen vaak veel buiten speelplezier, ze worden vaak met blaaspijpjes weggeschoten of vertrapt onder de schoenen vanwege het knappende geluid van de barstende bessen.

Het blad is eivormig en is donkergroen van kleur. De heester is bladverliezend, waardoor de witte bessen nog meer opvallen.

Snoeien Sneeuwbes

Snoei de heester zo nodig eind winter/begin voorjaar. Een oudere heester kan compleet worden teruggesnoeid tot vlak boven de grond om hem te vernieuwen.

Symphoricarpus doorenbosii Amethyst heeft wit-roze bessen

Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry heeft roze bessen

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier