Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry – Sneeuwbes

Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry

Sneeuwbes Magic Berry

Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry of Sneeuwbes is vooral in najaar en begin winter een aantrekkelijke heester vanwege de overdaad aan roze bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Een heester zou eigenlijk in geen enkele tuin mogen ontbreken. Het geeft schuilplek aan vogels en insecten en een heester is ook in de winter aanwezig in de tuin, groenblijvend of niet.

Deze bloeiende heester is winterhard en wordt 0,8 cm tot 1 m hoog.
De bloei in mei en juni is vrij onopvallend, maar trekt wel bijen aan. Sneeuwbes Magic Berry is een mooie en gemakkelijke heester om toe te passen als informele haag, voor vakbeplanting of voor een plek in een border.

Standplaats Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry

De voorkeur van de heester gaat uit naar een plek in zon of lichte schaduw.

De grond kan het best vruchtbaar en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry?

De heester bloeit in mei en juni met vrij onopvallende kleine wit roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Vanaf augustus verschijnen grote trossen roze bessen die vooral in de winter, als het blad is afgevallen, grote sierwaarde hebben. Vogels houden niet van de bessen van Sneeuwbes, zodat ze lang aan de heester kunnen blijven zitten.

Het blad is groen en heeft geen herfstverkleuring. In de winter valt het blad af.

Snoeien Sneeuwbes

Snoei kan plaatsvinden in het vroege voorjaar. Het is het best om ongeveer 1/3 deel van de takken tot 30 cm terug te snoeien, zodat de heester in drie jaar tijd volledig verjongd wordt. De heester blijft zo mooi van vorm en ook de takken binnenin zullen voldoende licht blijven vangen.

Andere mooie Symphoricarpos soorten

Symphorcarpos doorenbosii Amethyst met roze bessen

Symphoricarpos doorenbosii White Hedge met witte bessen

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier