Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry – Sneeuwbes

Symphoricarpos doorenbosii Magic BerrySymphoricarpos doorenbosii Magic Berry of Sneeuwbes is vooral in najaar en begin winter een aantrekkelijke heester vanwege de overdaad aan roze bessen.

Deze bloeiende heester is winterhard en wordt 0,8 cm tot 1 m hoog.
De bloei in mei en juni is vrij onopvallend, maar trekt wel bijen aan. Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry is een mooie en gemakkelijke heester om toe te passen als informele haag, voor vakbeplanting of voor een plek in een border.

Standplaats Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry

De voorkeur van de heester gaat uit naar een plek in zon of lichte schaduw.

De grond kan het best vruchtbaar en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei, bessen en blad

buttonSymphoricarpos doorenbosii Magic Berry bloeit in mei en juni met vrij onopvallende kleine wit roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Vanaf augustus verschijnen grote trossen roze bessen die vooral in de winter, als het blad is afgevallen, grote sierwaarde hebben. Vogels houden niet van de bessen van Sneeuwbes, zodat ze lang aan de heester kunnen blijven zitten.

Het blad is groen en heeft geen herfstverkleuring. In de winter valt het blad af.

Snoei Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry

Snoei kan plaatsvinden in het vroege voorjaar. Het is het best om ongeveer 1/3 deel van de takken tot 30 cm terug te snoeien, zodat de heester in drie jaar tijd volledig verjongd wordt. De heester blijft zo mooi van vorm en ook de takken binnenin zullen voldoende licht blijven vangen.

Andere mooie Symphoricarpos soorten

Symphorcarpos doorenbosii Amethyst met roze bessen

Symphoricarpos doorenbosii White Hedge met witte bessen