Symphoricarpos doorenbosii Amethyst – Sneeuwbes

Symphoricarpos doorenbosii Amethyst

Sneeuwbes

Symphoricarpos doorenbosii Amethyst of Sneeuwbes is een bloeiende heester, die zijn schoonheid vooral haalt uit de grote hoeveelheid roze bessen in najaar en vaak ook in winter.

Symphoricarpos doorenbosii Amethyst is winterhard en wordt ongeveer 1,5 m hoog. Ook al zijn de bloemen vrij onopvallend en klein, de nectar die erin zit trekt wel veel vlinders en bijen.

De heester kan goed worden toegepast als informele haag, als vakbeplanting en natuurlijk ook solitair.

Standplaats Symphoricarpos doorenbosii Amethyst

De heester kan zowel in de zon en halfschaduw staan.

Vrijwel elke waterdoorlatende grond wordt verdragen. De voorkeur van de heester gaat uit naar voedselrijke grond.

Bloei, bessen en blad

Symphoricarpos doorenbosii Amethyst bloeit in juni en juli met kleine roze bloemen, aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

In oktober en november verschijnen er wit roze bessen aan de heester, die een grote sierwaarde hebben. In zachte winters kunnen de bessen lang aan de heester blijven zitten, vogels lusten de bessen niet.

Het eivormige blad is groen van kleur en valt af in de winter.

Snoei

Snoei de heester om hem mooi van vorm te houden en de grootte te beperken. Doe dit eind winter/begin voorjaar. Verjong een oude heester door hem compleet tot 30 cm boven de grond terug te snoeien

Symphoricarpos doorenbosii White Hedge heeft witte bessen

Symphoricarpos doorenbosii Magic Berry heeft licht roze bessen

Bloeiende struiken en heesters

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier