Phlox Candy Stripes – Vlambloem

Phlox Candy Stripes

De Nederlandse naam van Phlox Candy Stripes is Vlambloem. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.
Het is een is een goede bodembedekker, die het ook goed doet in de rotstuin en over muurtjes en die goed winterhard is. Bodembedekkers gaan de vorming van onkruid tegen, bovendien droogt de grond minder snel uit als hij bedekt is. In de winter zorgt de plant voor een groen accent.

Als je de plant jaarlijks goed bemest, wordt je beloond met een langdurige en overvloedige bloei. De plant is ongeveer 15 cm hoog.

Standplaats Phlox Candy Stripes

Deze bodembedekker staat graag op een zonnige plek, of eventueel in halfschaduw. Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter.

De grond moet goed waterdoorlatend zijn en humusrijk.

Bloei en snoei

Deze groenblijvende plant bloeit overvloedig van april t/m juni met roze en wit gestreepte bloemen.

Snoei de plant na de bloei terug om de plant vol en in een mooie vorm te houden.

Hoe vermeerder je Phlox Candy Stripes?

Je vermeerderd de plant door deze uit de grond op te nemen en te scheuren. Plant beide delen op de gewenste (nieuwe) plaats.

Mijn ervaring

Deze bodembedekker is een gemakkelijk te houden plant, die een rand van een border langdurig opvrolijkt met leuke roze/witte bloemen. Ik vind het een erg leuke randplant.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier