Phlox Fabulous Blue Dark Center – Kruipphlox – Vlambloem

Phlox Fabulous Blue Dark CenterPhlox Fabulous Blue Dark Center of Kruipphlox is een mooie violetblauw bloeiende bodembedekker. Lees hier alles over de bloei, standplaats, verzorging en snoei.

Algemene informatie

Kruipphlox is groenblijvend en is goed in staat grote oppervlaktes van de border te begroeien en zo de vorming van onkruid tegen te gaan.

Het plantje wordt 15 tot 20 cm hoog en kan zodoende goed aan de rand van de border staan. De soort is goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. Plant 7 tot 9 stuks per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat.

De plant is ook zeer geschikt voor de rotstuin en staat ook leuk in een pot op het terras of balkon.

De bloemen trekken veel bijen naar de tuin, zodoende verdient deze plant zeker een plekje in een diervriendelijke tuin.

Standplaats Phlox Fabulous Blue Dark Center

De plant staat graag in de volle zon of halfschaduw. De plant houdt van waterdoorlatende vrij droge grond, maar als de plant in de volle zon staat kan hij wel wat meer water gebruiken.

Wanneer bloeit de plant?

Kruipphlox is een langbloeiende bodembedekker. De violetblauwe bloemen sieren de plant van april tot en met juni en de bloei is bovendien zeer rijkelijk.

Hoe ziet het blad eruit?

De plant is groenblijvend, het smalle groene blad is naaldvormig.

Het aanplanten

Dompel de kluit van de plant voor het aanplanten eerst 10 minuten onder door hem in een bak water te zetten. De wortels kunnen zo goed voldoende water opzuigen. Maak de grond van de border goed los en plaats de kluit zodanig in het gat dat de plant op dezelfde hoogte komt te staan als eerder in de pot en druk de grond goed aan. Geef de eerste tijd voldoende water zodat de plantenwortels goed kunnen aanslaan.

Verzorging van Phlox Fabulous Blue Dark Center

  • Bemest de plant in het voorjaar, de plant krijgt zoveel bloemen dat hij wel wat voedsel gebruiken kan.
  • Snoei de plant na de bloei lichtjes bij zodat de vorm van de plant netjes blijft.
  • Geef in heel droge tijden eventueel wat water om uitdroging tegen te gaan.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier