Photinia Pink Marble – Glansmispel

Photinia Pink Marble

Glansmispel Pink Marbel

Photinia Pink Marble of Glansmispel is een groenblijvende heester met bontgekleurd blad in de kleuren groen en wit met roze/ rode bladverkleuringen.

Deze Glansmispel is winterhard, maar staat wel graag op een beschutte plek.

Glansmispel Pink Marble kan goed solitair in de border staan, maar is ook geschikt om als haag aan te planten en staat ook mooi in een pot op het terras.

De heester wordt ongeveer 1,5 tot 2 m hoog en is goed te snoeien.

Standplaats Photinia Pink Marble

Deze groenblijvende heester staat graag op een beschutte plek in halfschaduw of zon.

De grond kan het best humusrijk en waterdoorlatend zijn.
Glansmispel Pink Marble bloeit in mei en juni met witte bloemen in pluimen.

Bloei en blad

Het blad is bontgekleurd en de kleur verschilt per seizoen. In het voorjaar is het nieuwe blad roze/rood, om later in het jaar groen/wit te worden (het wit zit het meest aan de rand van het blad). Vanaf september kleur het blad echter weer meer naar rood. De heester bloeit in april en mei met witte bloemen.

Photinia Pink Marble is groenblijvend in de winter.

Snoei

Photinia Pink Marble kan goed gesnoeid worden. Doe dit het liefst na de bloei. Snoeien houdt de heester mooi vol en compact, bovendien kunt u dan extra genieten van de rood gekleurde nieuwe scheuten.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • joop

    Hallo, ik heb twee van deze planten, maar een is hij is heel vaal (niet het felle rood) en verliest bladeren en de andere ziet er gewoon normaal uit, wat kan dat zijn.
    Mvg joop