Pieris japonica Prelude – Rotsheide

Pieris japonica Prelude

Pieris japonica PreludePieris japonica Prelude of Rotsheide is een groenblijvende en bloeiende heester met geurende witte bloemen en mooi glanzend blad.

Deze winterharde heester wordt tot 1 m hoog en heeft een bolvormige compacte groeiwijzen.

Rotsheide is in na- en voorjaar een veel aangeboden plant bij tuincentra vanwege de mooie bloemknoppen in de herfst en winter en de geurende bloei in het voorjaar samen met de mooie bronskleurige nieuwe bladeren die dan gevormd worden.

Pieris japonica Prelude staat mooi in een pot op het terras en in de border.

Standplaats Pieris japonica Prelude

De plant heeft een voorkeur voor halfschaduw. Zon wordt ook verdragen maar het blad wordt lelijk als het teveel fel zonlicht vangt. Het is echter wel zo dat de heester meer bloemen voortbrengt op een zonnigere plaats.

De grond kan het best licht vochtig zijn en waterdoorlatend. Zorg verder voor humusrijke grond en plant Pieris japonica Prelude met tuinturf. Let er bij het planten op dat de heester op dezelfde hoogte in de grond geplant wordt zoals hij in de pot stond.

Bloei en blad

Pieris japonica Prelude is een langbloeiende plant met geurende witte bloemen in trossen. De rijke bloei is in april en mei. De bloemknoppen verschijnen al vroeg in de herfst en sieren de heester gedurende de winter.

Het blad is glanzend en groen, het nieuwe jonge blad heeft een mooie koperkleur. Pieris japonica Prelude is een groenblijvende plant.

Verzorging Pieris japonica Prelude

  • Snoei is mogelijk direct na de bloei. In het voorjaar kunnen ook eventueel ingevroren takken verwijderd worden.
  • Bemest de heester in het voorjaar met heide voeding en voeg tuinturf toe.
  • Zorg dat de grond niet uitdroogt
  • Pieris japonica Prelude wortelt oppervlakkig. Geef vorstbescherming door de grond af te dekken met stro of blad en wees voorzichtig met schoffelen, om beschadiging van de wortels te voorkomen.

Pieris soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.