Pinus mugo Mops – Bergden

Pinus mugo Mops

Bergden

Pinus mugo Mops of Bergden is een klein blijvende bolvormig groeiende conifeer met grijsgroene naalden en opvallend mooie dennenappels. Lees hier over de standplaats en verzorging.

De conifeer is winterhard en wordt breder dan dat hij hoog wordt. Het is een langzaam groeiende groenblijvende plant. Na vele jaren zal hij ongeveer 40 cm hoog en 60 cm breed zijn. Bergden mugo Mops kan goed in de rotstuin, als kuipplant of in de border worden toegepast. Geschikt voor bonsai.

Standplaats Pinus mugo Mops

Deze dwerg conifeer staat graag in zon of lichte schaduw in humusrijke neutraal tot zure grond (geen kalk!) die goed waterdoorlatend is.

Bergden kan goed droogte verdragen.

Blad en vruchten

Bergden heeft mooie grijsgroene naalden, die in de winter meer naar geel verkleuren. De conifeer behoudt in de winter zijn naalden.

In mei en juni komen er opvallende dennenappels aan de conifeer.

Verzorging

De conifeer heeft maar weinig verzorging nodig. Snoei is niet nodig en wordt ook afgeraden. De conifeer heeft maar matig voedselrijke grond nodig. Bemesten kan plaatsvinden met coniferenmest.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier