Pinus mugo var. Mugho – Bergden

Pinus mugo var. Mugho

Bergden

Pinus mugo var. Mugho of Bergden is een breeduit groeiende en laagblijvende conifeer met groene naalden en bruine dennenappels. Lees hier alles over de standplaats en verzorging van Bergden.

Deze langzaam groeiende conifeer is winterhard en wordt ongeveer 1 m hoog. Pinus mugo var. Mugho is geschikt voor de rotstuin of de heidetuin en kan natuurlijk ook in de border geplant worden.

Standplaats Pinus mugo var. Mugho

Deze conifeer kan in zon of halfschaduw staan.

De grond kan het best licht vochtig maar wel waterdoorlatend zijn en humusrijk en neutraal tot zuur (in ieder geval geen kalkrijke grond).

Blad en vruchten

Bergden heeft groene naalden.

Het is een groenblijvende plant met een langzame groei.

In mei en juni komen er bruine kegels aan de conifeer.

Verzorging Pinus mugo var. Mugho

Deze conifeer heeft weinig verzorging nodig. Snoei is niet nodig.

De grond hoeft maar weinig voedselrijk te zijn. Als u gaat bemesten doe dit dan bij voorkeur met coniferenmest, dit is mest voor zuur minnende planten.

Plant de den bij voorkeur in zure grond en meng tuinturf door de grond in het plant gat. Geef jaarlijks een gift tuinturf.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier