Juniperus chinensis Stricta – Chinese Jeneverbes

Juniperus chinensis Stricta

Chinese Jeneverbes

Juniperus chinensis Stricta  of Chinese Jeneverbes  is een conifeer met een opgaande groei en verticaal groeiende takken met daaraan blauwgroen loof. Lees hier over de standplaats, snoei en verzorging van deze conifeer.

Er is een zeer ruime keuze in conifeer soorten. Ze zijn te koop in allerlei kleuren, verschillende hoogtes en er is keuze genoeg voor de wat kleinere tuinen.

Deze conifeer is winterhard, wordt 2 à 3 m hoog en is een groenblijvende plant. Houd bij het planten 1 stuks per vierkante meter aan.

Chinese Jeneverbes kan mooi worden toegepast als kuipplant, haag, solitair en in de rotstuin.

Standplaats  Juniperus chinensis Stricta

De conifeer kan in zon of lichte schaduw staan.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bladkleur

Deze conifeer heeft een opgaande groei met verticaal groeiende takken. Het blad is blauwgroen van kleur en wordt in de winter meer blauw van kleur. In de winter behoudt  de conifeer zijn blad. De conifeer is niet giftig.

Hoe snoei je Chinese Jeneverbes?

Staat de conifeer solitair, dan hoeft er geen snoei plaats te vinden. Is  Juniperus chinensis Stricta als haag aangeplant dan kan de haag regelmatig wat worden bijgeknipt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Jacinta Hoogland

    Beste Willemien, Weet je ook hoe breed Juniperus chinensis ‘Stricta’wordt? Ik wil een Juniperus op een stukje zetten waar mensen nog langs kunnen lopen, dus hij mag niet breder worden dan 1,5 meter. Liever nog smaller. Met vriendelijke groeten, Jacinta Hoogland.