Juniperus communis Repanda – Kruipjeneverbes

Juniperus communis Repanda

Kruipjeneverbes

Juniperus communis Repanda of Kruipjeneverbes is een laagblijvende en breed uitgroeiende Jeneverbes met mooi donkergroen naaldachtig blad, wat in de winter naar brons verkleurt.

Deze conifeer wordt maar 25 cm hoog, maar kan uiteindelijk tot wel 4 m breed worden. Het is dan ook een goede bodembedekker. Om de breedte te beperken kan een enkele tak worden verwijderd.

Kruipjeneverbes is zeer geschikt voor vakbeplanting en kan ook goed solitair in een border staan, maar zorg dan wel voor voldoende ruimte.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 3 stuks per vierkante meter. Alle delen van de conifeer zijn giftig bij inname.

Standplaats Juniperus communis Repanda

Deze snelgroeiende plant staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best droog tot licht vochtig zijn en waterdoorlatend. Zorg verder voor matig voedselrijke grond.

Blad en vruchten

Deze groenblijvende plant heeft mooi zacht aanvoelend naaldachtig blad wat donkergroen van kleur is. In de winter verkleuren de naalden licht naar brons kleur.

Er kunnen groene vruchten aankomen die in twee à drie jaar rijpen en dan zwart kleuren.

Snoei Juniperus communis Repanda

Snoei kan maar is niet noodzakelijk. Pas wel op met snoeien, doe dit niet tot in het kale hout. Om de breedte te beperken kan een enkele tak verwijderd worden.

Een andere mooie Jeneverbes is Juniperus communis Hibernica.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier