Juniperus squamata Blue Carpet – Jeneverbes

Juniperus squamata Blue Carpet

Jeneverbes

Juniperus squamata Blue Carpet of Jeneverbes is een laagblijvende en bodembedekkende conifeer met blauwgrijs loof. Lees hier alles over de standplaats, bloei, de bessen en over de snoei.

Er zijn veel verschillende soorten coniferen te koop met grote verschillen qua hoogtes van planten en de kleur. Zo is er voor iedere tuin, groot of klein, wel een mooi exemplaar te vinden.

Zoals de naam al aangeeft vormt deze conifeer een blauw tapijt in de tuin. De plant wordt maar ongeveer 30 cm hoog, maar kan tot wel 1,5 m in de breedte uitgroeien en wortelt oppervlakkig.

Jeneverbes is winterhard en kan solitair of als vakbeplanting toegepast worden. Plant voor een bodembedekkend resultaat 1 à 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats Juniperus squamata Blue Carpet

Deze groenblijvende plant staat het liefst in de zon of in lichte schaduw.

De grond kan het best voedselarm en waterdoorlatend zijn. Droogte wordt goed verdragen.

Wanneer bloeit de conifeer?

Juniperus squamata Blue Carpet bloeit geelgroen in april en mei. In het najaar komen er blauw zwarte bessen aan de conifeer, die gedurende de winter kunnen blijven zitten en als voedsel dienen voor vogels.

Het loof is blauwgrijs van kleur en vormt een mooi tapijt boven de grond.

Snoeien

Snoeien van Jeneverbes is niet noodzakelijk. Mocht u toch willen snoeien, dan kan dit na de bloei, in juni, gebeuren. Knip alleen in het nog groene deel. Wordt er lager geknipt, dan kan het zijn dat de conifeer niet meer uitloopt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier