Westerse Levensboom – Thuja occidentalis Golden Tuffet

Westerse LevensboomWesterse Levensboom (Thuja occidentalis Golden Tuffet) is een groenblijvende langzaam groeiende conifeer met lichtgroen loof in het voorjaar via goudgeel naar oranje brons verkleurend in najaar. Deze groenblijvende plant is winterhard, groeit bolvormig en wordt na lange tijd ongeveer 75 cm hoog en breed.
De conifeer kan worden toegepast in de border, rotstuin en in een pot op het terras. Plant 3 stuks per vierkante meter.

Westerse Levensboom kopen

Koop deze conifeer door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Thuja occidentalis Golden Tuffet

Deze conifeer staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht zuur en humusrijk zijn en vochtig maar waterdoorlatend.

Blad

In het voorjaar is het loof mooi fris groen van kleur, in de zomer verkleurt het meer naar goudgeel en in het najaar wordt de plant meer bronskleurig met oranje bladpunten. De conifeer is jaarrond groenblijvend.

Verzorging Westerse Levensboom

  • Snoei is niet nodig. Eventueel kan de conifeer tussen juni en september licht worden terug gesnoeid.
  • Bemest de conifeer in het voorjaar met coniferenmest.
  • Plant de conifeer met tuinturf en zorg voor voldoende vochtige grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier