Pontederia Cordata – Snoekkruid

Pontederia Cordata

Pontederia Cordata of Snoekkruid is een mooie vijverplant. Hij wordt ongeveer 70 cm hoog en bloeit in augustus en september met mooie blauwe of witte bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van deze fraaie vijverplant.

Algemene informatie over Pontederia Cordata

Snoekkruid staat het liefst op een plek waar hij tot 15 cm onder water staat, en in de zon. Als je de plant in een mand of krat plant, dan houdt je hem het best op zijn plaats, de plant vermeerdert zichzelf door het vormen van een wortelstok.

Na een paar jaar moet de plant wel worden opgenomen en gescheurd ( in het voorjaar), door voedselgebrek en ruimtegebrek worden de bladeren steeds kleiner en de bloemen minder.

Bloei en blad Pontederia Cordata

De plant bloeit met blauwe of witte bloemen in aren, op een verder kale stengel. De bloemen trekken bijen, vlinders en libellen aan.

Het blad is glanzend groen en smal en lang van vorm ( ongeveer 20 cm).

Standplaats Snoekkruid

De plant staat graag in het water, tot 15 cm onder het wateroppervlak. Hij houdt van een plek in de zon en staat graag in klei of leem.

Snoeien

In het najaar sterft de plant af. Verwijder de plantresten door ze af te knippen. Rottende stengels en blad zijn slecht voor de waterkwaliteit en kunnen dus beter verwijderd worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier