Pontederia Cordata – Snoekkruid

Pontederia Cordata

Pontederia Cordata – Snoekkruid

Pontederia Cordata of Snoekkruid is een mooie vijverplant. Hij wordt ongeveer 70 cm hoog en bloeit in augustus en september met mooie blauwe of witte bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van deze fraaie vijverplant.

Algemene informatie over Pontederia Cordata

Snoekkruid staat het liefst op een plek waar hij tot 15 cm onder water staat, en in de zon. Als je de plant in een mand of krat plant, dan houdt je hem het best op zijn plaats, de plant vermeerdert zichzelf door het vormen van een wortelstok.

Na een paar jaar moet de plant wel worden opgenomen en gescheurd ( in het voorjaar), door voedselgebrek en ruimtegebrek worden de bladeren steeds kleiner en de bloemen minder.

Bloei en blad Pontederia Cordata

De plant bloeit met blauwe of witte bloemen in aren, op een verder kale stengel. De bloemen trekken bijen, vlinders en libellen aan.

Het blad is glanzend groen en smal en lang van vorm ( ongeveer 20 cm).

Standplaats Snoekkruid

De plant staat graag in het water, tot 15 cm onder het wateroppervlak. Hij houdt van een plek in de zon en staat graag in klei of leem.

Snoeien

In het najaar sterft de plant af. Verwijder de plantresten door ze af te knippen. Rottende stengels en blad zijn slecht voor de waterkwaliteit en kunnen dus beter verwijderd worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!