Potentilla fruticosa Red Ace – Ganzerik

Potentilla fruticosa Red Ace

Ganzerik

Potentilla fruticosa Red Ace of Ganzerik is een langbloeiende struik met oranjerode bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

De winterharde struik groeit breeduit en heeft een dichte vertakking en wordt ongeveer 60 cm hoog.

Hij kan in de border staan en is ook zeer geschikt als vakbeplanting en laagblijvende haag. Struikganzerik wordt ook veel gebruikt in gemeenteplantsoenen. Houd bij het planten een aantal aan van 5 per vierkante meter.

Standplaats Potentilla fruticosa Red Ace

De bloeiende struik staat graag in de volle zon of in lichte schaduw. Hoe meer zon de struik vangt, hoe meer bloemen er geproduceerd zullen worden.

Het is een gemakkelijke struik die het in vrijwel elke grond doet, als de grond maar niet te nat is. Droge grond wordt ook goed verdragen.

Bloei en blad

Ganzerik Red Ace is een langbloeiende plant, van mei t/m oktober, met oranjerode bloemen.

Het blad is klein en heel smal en heeft een groene kleur. In de winter verliest de struik zijn blad.

Verzorging Ganzerik

  • Snoei de struik jaarlijks in het voorjaar terug om een rijke bloei te behouden. Oud hout kan tot vlak boven de grond worden geknipt (verjongingssnoei). Na een aantal jaren kunnen de struiken evengoed houtig worden, de mooiste oplossing is om de struiken te vervangen voor jonge exemplaren.
  • Bemest de struik in het voorjaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier