Potentilla fruticosa Tangerine – Ganzerik

Potentilla fruticosa Tangerine

Ganzerik

Potentilla fruticosa Tangerine of Ganzerik is een breeduit groeiende, laagblijvende struik met een rijke bloei met oranje gele bloemen.

Deze gemakkelijke plant wordt hooguit 0,75 m hoog maar wordt wel breder. Deze struik is dan ook goed bruikbaar als bodembedekker.

Potentilla fruticosa Tangerine kan in de border worden toegepast en als vakbeplanting of laagblijvende haag. Het is een struikje wat je wel tegenkomt in gemeenteplantsoenen.

Plant 4 à 5 stuks per vierkante meter voor een mooi resultaat.

Standplaats Potentilla fruticosa Tangerine

De struik is geschikt voor een plek in zon of halfschaduw. In de volle zon worden de bloemen geel, staat de struik in halfschaduw of gefilterd zonlicht dan worden de bloemen meer oranje van kleur.

Wat grondsoort betreft is het een gemakkelijke plant, vrijwel iedere grondsoort is geschikt, zolang de grond maar niet te nat is.

Bloei en blad

Ganzerik Tangerine is langbloeiende struik die met oranje gele bloemen bloeit in de maanden juni t/m oktober. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het vijftallige groene blad is smal van vorm. Het is een bladverliezende, goed winterharde struik.

Verzorging Ganzerik

  • Snoei kan plaatsvinden na de bloei tot aan het vroege voorjaar.
  • Bemest de struik met organische mest in het voorjaar.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier