Rhododendron Roseum Elegans

Rhododendron Roseum ElegansRhododendron Roseum Elegans is een groenblijvende sierheester met grote paars roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei, het planten en de verzorging en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie Rhododendron Roseum Elegans

Deze heester kan tot 2,5 à 3 meter hoog en breed worden en is dus geschikt voor de grote tuin. De sierheester kan solitair geplaatst worden, maar kan zeker ook goed gebruikt worden als informeel groeiende haag die goed tegen inkijk beschermt. De heester is geschikt voor de onderhoudsarme tuin.

Het is een groenblijvende sierheester met mooi groot glanzend blad en in het voorjaar veel en grote paars roze bloemen. De heester is groenblijvend en goed winterhard.

Rhododendron Roseum Elegans kopen

Er zijn veel verschillende soorten Rhododendron met bloemen in allerlei kleuren. Klik op onderstaande button om deze fraaie sierheester te kopen:

Standplaats

Rhododendron heeft een voorkeur voor een plek in halfschaduw, maar verdraagt ook zon en schaduw.

De heester is zuur minnend, zorg voor humusrijke licht vochtige grond.

Wanneer bloeit Rhododendron Roseum Elegans?

De heester bloeit in mei en juni met veel grote paars roze bloemen. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen zullen er nog meer bloemen gevormd worden.

Hoe plant je Rhododendron?

Maak een ruim plant gat en vul dit op met tuinturf. Plant de Rhododendron niet te diep en druk de kluit goed aan. Geef de eerste tijd voldoende water, zodat de wortels goed kunnen aanslaan.

Snoei Rhododendron Roseum Elegans

Rhododendron hoeft niet gesnoeid te worden. Plant de heester meteen op een ruime plek zodat hij zijn gang kan gaan met groeien. Wil je toch snoeien doe dit dan direct na de bloei.

Verzorging Rhododendron

De heester heeft maar weinig verzorging nodig. Snoei is niet nodig. Geef jaarlijks een gift tuinturf of goede tuingrond en/of bemest met speciale Rhododendron mest. Strooi afgevallen blad uit de rest van de tuin onder de heester, dit zorgt ervoor dat de grond beter vocht vasthoudt en voor verzuring van de grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.