Rode Valeriaan – Centranthus ruber ‘Coccineus’ – Spoorbloem

Rode Valeriaan – Centranthus ruber ‘Coccineus’  Spoorbloem is een langbloeiende vaste plant met donkerroze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en hommels. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Rode Valeriaan heeft mooie donkerroze bloemen en is ook als witbloeiende plant te krijgen (Centranthus ruber Albus).

Het is een winterharde, niet wintergroene vaste plant. De plant zaait zich uit en kan nog in hetzelfde jaar bloeien. Knip de uitgebloeide bloemen weg om uitzaaien tegen te gaan en doorbloei te stimuleren.

Centranthus ruber ‘Coccineus’ wordt ongeveer 80 cm hoog en staat graag wat beschut op een warme plaats.
Rode Valeriaan staat goed in de border, doet het verder goed op muurtjes en rotsen en kan als snijbloem gebruikt worden. De plant trekt veel vlinders, bijen en hommels en past dus goed in een diervriendelijke tuin.

Scheur de plant om de drie jaar om hem in goede conditie te houden. Houdt bij het planten 7 exemplaren per vierkante meter aan.

Standplaats Rode Valeriaan

De plant staat graag beschut tegen wind en op een warme plek in de volle zon. De grond mag droog, goed gedraineerd voedsel- en kalkrijk zijn.

Bloei en blad

Centranthus ruber ‘Coccineus’ is een langbloeiende plant die overvloedig bloeit met donker roze of witte  bloemen van juni t/m september of soms zelfs oktober.

Het blad is lancetvormig en grijsgroen van kleur.

Mijn ervaring

Ik vind dit een geweldige plant. Hij staat de hele zomer in bloei met prachtige donker roze of witte bloemen en trekt veel mooie vlinders naar de tuin. Het onderhoud is simpel. Knip de uitgebloeide bloemen steeds uit de plant, zodat hij steeds weer nieuwe bloemen vormt. Staat de plant op een beschutte en warme plek in de zon, dan zal je er veel plezier aan beleven!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier