Sarcococca confusa – Sarcococca – Vleesbes

Sarcococca confusaSarcococca confusa of Sarcococca is een groenblijvende struik met mooi glanzend blad en geurende crème witte bloemen in de wintermaanden. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, de bloei en de besvorming.

De struik is geschikt voor de kleine tuin, want hij wordt maar 80 cm hoog.

Sarcococca confusa staat mooi solitair in de border, in groepen en kan ook als laagblijvende haag worden geplant op een voor koude wind beschutte standplaats.

Vanwege de wat brede groei is het ook een prima bodembedekker.

Plant 3 à 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Sarcococca confusa

De plant heeft een voorkeur voor halfschaduw of schaduw, maar zon wordt ook wel verdragen. Krijgt het blad teveel felle middagzon dan zal het blad hieronder lijden en geel worden.

Zorg verder voor een beschutte, liefst wat warme plek in de tuin.

De grond kan het best humusrijk en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei, bessen en blad

Deze winter bloeiende plant bloeit met geurende crème witte bloemen in de maanden februari t/m april.

Na de bloei verschijnen er rode bessen aan de struik die langzaam naar zwart verkleuren en daardoor lang aan de takken blijven hangen.

Het leerachtige blad is glanzend donkergroen en heeft een ovale puntige vorm.

Verzorging Sarcococca confusa

De plant heeft maar weinig verzorging nodig. Snoei is mogelijk (na de bloei), maar is zeker niet noodzakelijk. Geef vanaf het voorjaar organische mest en zorg dat de grond niet teveel uitdroogt.

Een andere mooie soort: Sarcococca hookeriana

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier