Scabiosa columbaria Pink Mist – Duifkruid – Schurftkruid

Scabiosa columbaria Pink Mist

Duifkruid – Schurftkruid

Scabiosa columbaria Pink Mist is een langbloeiende plant met een compacte groei met roze bloemen die op lange stelen boven het blad uitsteken. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant

De Nederlandse naam van de plant is Duifkruid of Schurftkruid.

Er zijn veel verschillende soorten, in allerlei kleuren als wit, roze, paars. De plant is in iedere zonnige tuin te houden en is gemakkelijk in onderhoud.

De plant wordt ongeveer 30 cm hoog en komt mooi tot zijn recht in de border als hij met 7 tot 9 stuks per vierkante meter wordt aangeplant. Scabiosa is goed winterhard en staat mooi in een vaste planten border, een natuurlijke tuin of in de cottagetuin.

Standplaats Scabiosa columbaria Pink Mist

Duifkruid staat het liefst op een warme plek in de zon.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en moet voldoende vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Scabiosa columbaria Pink Mist houdt van een kalkrijke grond.

Wanneer bloei Duifkruid?

Het is een langbloeiende plant, zeker als hij zonnig staat op een vochtige grond. De plant bloeit van mei tot in oktober. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd.

De bloemen groeien op lange stelen, die hoog boven het blad uitsteken. De plant vormt goede snijbloemen, verder zijn de bloemen ook erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

Het blad is groen van kleur en heeft een langwerpige vorm. In de winter verliest de plant zijn blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier