Schuimbloem – Tiarella Pink Skyrocket

SchuimbloemSchuimbloem (Tiarella Pink Skyrocket) is een mooie bloeiende bodembedekker met een rijke bloei met roze bloemen en heeft een mooie herfstverkleuring van het blad.

Deze vaste plant is winterhard en kan goed in halfschaduw of schaduw staan.

Tiarella Pink Skyrocket wordt tot 30 cm hoog en komt mooi uit in de border als ze met 9 tot 11 stuks per vierkante meter geplant worden. De plant is dan compleet bodembedekkend.

Schuimbloem kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Tiarella Pink Skyrocket

Deze langbloeiende plant staat graag in halfschaduw of schaduw. Direct zonlicht wordt niet zo goed verdragen. De plant is zeer geschikt om onder bomen en struiken te plaatsen, zorg wel voor voedselrijke grond. Behalve voedselrijk kan de grond het best licht vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn.

Wanneer bloeit Schuimbloem en hoe ziet het blad eruit?

Tiarella Pink Skyrocket bloeit rijk van april t/m juli en soms zelf tot in augustus met roze bloemen.

Het blad is diep ingesneden en is licht behaard. De nerven zijn duidelijk zichtbaar in het groen gekleurde blad. In de herfst kleurt het blad fraai rood.

Vermeerderen

Tiarella Pink Skyrocket kan vermeerder worden door de plant in het najaar te scheuren en beide delen opnieuw te planten. De plant vermeerderd zichzelf ook door middel van ondergrondse uitlopers.

Klik op onderstaande button voor een soort met witte bloemen!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier