Tiarella wherryi – Schuimbloem

Tiarella wherryi

Tiarella wherryi – Schuimbloem

Tiarella wherryi of Schuimbloem is een goede bloeiende schaduwplant, die bovendien ook nog een groenblijvende plant is, met een mooie herfstverkleuring. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, bloei en hoe te vermeerderen.

Het plantje wordt ongeveer 20 cm hoog, met bloemen 40 cm.

Het is een polvormende plant die goed onder bomen en struiken kan staan en winterhard is.

Als de planten voldoende dicht bij elkaar worden gezet, kan hij als bodembedekker dienstdoen.

De plant komt mooi tot zijn recht als hij in grotere groepen is aangeplant, houdt hierbij een aantal aan van 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Tiarella wherryi kopen

Er zijn verschillende soorten Schuimbloem te koop. Het zijn allemaal goede bodembedekkers die het ook erg goed doen als randplant in de border. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Schuimbloem kopen

Standplaats Schuimbloem

Het blad van deze plant kan niet goed tegen direct zonlicht. Hij staat dan ook het liefst in schaduw of halfschaduw. Perfect is dan ook een plaats onder struiken en bomen, waarbij de plant alleen gefilterd zonlicht vangt.

De grond kan het best humusrijk en vochthoudend zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Schuimbloem?

Het plantje bloeit in april, mei en juni en kan eventueel nog doorbloeien tot in augustus. De bloemen op pluimen verkleuren van lichtroze naar zuiver wit.

Het blad is groen en is hartvormig en behaard. Het blad heeft een herfstverkleuring naar rode kleuren. Tiarella wherryi is een groenblijvende plant.

Vermeerderen

De plant kan vermeerderd worden door hem in het najaar te scheuren.

Mijn ervaring

Tiarella wherryi is een leuke en gemakkelijke plant voor een schaduwplek. De bloemen zien er mooi uit, en vallen in de schaduw goed op door de witte kleur. Het blad is leuk van vorm en de mooie herfstkleur en het groenblijvende blad in de winter maken het voor mij een topplant.

Tiarella Pink Skyrocket; Schuimbloem met roze bloemen