Skimmia japonica Kew White – Skimmia

Skimmia japonica Kew White of Skimmia is een groenblijvende heester met opvallende witte bessen en witte bloemknoppen in de winter en geurende witte bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats en verzorging van de heester.

Deze Skimmia is winterhard en is een langzame groeier.

Deze bloeiende heester wordt ongeveer 80 à 100 cm hoog en groeit compact in een ronde vorm.

Plant Skimmia met veel tuinturf in de border of in een pot op het terras.

Bij planten in de border is 1 plant per vierkante meter voldoende.

Skimmia japonica Kew White kopen

Er zijn veel verschillende soorten Skimmia te koop. Het zijn groenblijvende heesters, vaak met wit of rood gekleurde bessen, die in de winter kleur aan de tuin geven. Koop deze heester door op onderstaande button te klikken:

Skimmia kopen

Standplaats Skimmia japonica Kew White

Deze groenblijvende plant staat graag in halfschaduw of op een plek met gefilterd zonlicht.
De heester houdt van waterdoorlatende maar vochtige grond,
die humusrijk is en zuur. Bij het planten kan het best veel tuinturf gebruikt worden.

Bloei, bessen en blad

Skimmia japonica Kew White is een langbloeiende plant met witte bloemen. De bloemknoppen verschijnen al in het najaar en blijven de gehele winter aan de plant. Van maart t/m mei verschijnen er mooie crème witte bloemtrossen.

Opvallend in het najaar en winter zijn de trossen witte bessen (oktober t/m maart). Het is een vrouwelijke heester, voor de vorming van de bessen is er een manlijk Skimmia exemplaar in de buurt noodzakelijk.

Het glanzende groene blad is smal van vorm en voelt leerachtig aan. In de winter blijft het blad aan de heester zitten.

Verzorging

 • Snoei is niet vaak nodig. Een ouder wordende heester kan worden verjongd door na de bloei enkele takken tot vlak boven de grond terug te knippen.
 • Plant de heester met veel tuinturf.
 • Bemest de heester in het voorjaar.
 • Zorg voor voldoende vochtige grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties


 • Albert

  Ik zou graag de witte bessen willen ontwikkelen bij deze plant, ik zie dat deze daarvoor blijkbaar bevrucht moet worden door een mannelijke.

  Welke Skimmia is dan de mannelijke variant? Ik wilde ook een Skimmia Japonica Rubella bestellen, het zou natuurlijk mooi zijn als deze dan de geschikte mannelijke variant blijkt te zijn!

  Hoor graag van u