Sorbus aucuparia Autumn Spire – Zuillijsterbes

Sorbus aucuparia Autumn Spire

Zuillijsterbes

Sorbus aucuparia Autumn Spire of Zuillijsterbes is een boom met een opgaande groei, in zuilvorm, mooi vanwege het geveerde blad, witte bloemen en gele bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, blad en snoei.

In iedere tuin zou eigenlijk een boom moeten staan, dit geeft hoogte aan de tuin en een boom trekt vogels en insecten aan.

Deze zuilboom is geschikt voor de kleine tuin. Hij wordt ongeveer 5 m hoog. Snoeien is niet nodig.

Standplaats Sorbus aucuparia Autumn Spire

De boom staat graag op een plek in de zon, maar kan ook in halfschaduw staan. Hoe meer zon het blad vangt, des te mooier de herfstverkleuring ervan is.

De grond kan het best humusrijk en iets vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Zuillijsterbes?

De boom bloeit in mei met witte bloemen in schermen, die geuren.

In de herfst komen er gele bessen aan de boom, die lang blijven hangen.

Het blad is geveerd en is groen van kleur, met in de herfst een prachtige verkleuring naar roodpaars.

In de winter is de boom bladverliezend.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!