Steenbreek – Saxifraga Pixie White

SteenbreekSteenbreek – Saxifraga Pixie White is een groenblijvende en langbloeiende plant met witte bloemen, die tot 15 cm hoog wordt. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei van de plant.

Saxifraga Pixie White is winterhard en is geschikt voor de rotstuin en kan ook goed langs de borderrand staan. Als er een grotere groep wordt aangeplant, dan ontstaat er een mooi golvend groenblijvend tapijt.

Steenbreek kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Saxifraga Pixie White

De plant kan in zon en halfschaduw staan. Zeker in de zon, maar ook in halfschaduw verlangt de plant licht vochtige grond, die wel waterdoorlatend is.

De plant is goed op zijn plaats in de rotstuin en als bloeiende bodembedekker tussen struiken, in een pot op het terras of langs de rand van een border.

Bloei en blad Steenbreek

Steenbreek is een langbloeiende plant. De eerste witte bloemen verschijnen al in mei en de bloei kan tot in juli doorgaan. De geurende bloemen zijn wit en steken op rode steeltjes boven het blad uit.

Het kleine blad is groenblijvend en vormt een mooi groen tapijt het hele jaar door, als de planten in een groep wordt aangeplant. Houdt 7 à 9 stuks per vierkante meter aan.

Verzorging

  • Zorg dat de grond voldoende vochtig blijft.
  • Knip na de bloei de bloemen en stengels weg en knip de plant eventueel weer een beetje in model om een mooie vorm te behouden.
  • Wordt na een aantal jaar het binnenste deel van de plant lelijk, neem de plant dan op en scheur hem. Gooi het lelijke binnenste deel weg en plant de mooie delen opnieuw.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier