Waar moet je op letten als je een plant aanschaft?

Wil je graag meer planten in huis nemen? Dan moet je dat vooral doen, want kamerplanten hebben veel voordelen. Weet je alleen niet waar je op moet letten als je een plant gaat kopen? Lees dan hieronder verder om achter een aantal handige tips te komen.

Conditie bepalen

Op het moment dat je een mooie plant hebt gevonden, is het van belang dat je kijkt naar de conditie van de plant. Je wil natuurlijk geen plant kopen die in een slechte conditie is. Ga je op zoek naar planten in een tuincentrum? De kans is dan groot dat de conditie prima is, maar bij een bouwmarkt kan dit vies tegenvallen. Je kan ervan uitgaan dat de conditie goed is als de plant er gewoon verzorgd uitziet.

Om de conditie te bepalen, kan je ook kijken naar mogelijke beestjes. Planten kunnen soms pech hebben en vol zitten met beestjes. Zie je dat een plant beestjes heeft? Laat deze dan vooral staan. Bekijk de plant goed in het tuincentrum en neem daarvoor elk blad mee tijdens de controle. Zo weet je zeker dat je geen last hebt van beestjes.

Benodigde verzorging

Voordat je een plant aanschaft, is het goed om onderzoek te doen naar de verzorging die de plant nodig heeft. Als je houdt van planten verzorgen, zal je elke plant wel aankunnen. Houd je hier helemaal niet van? Dan kan je het beste kiezen voor een plant die makkelijk te verzorgen is. Dit kan een Alocasia polly zijn. Wil je dat de bladeren er goed uit blijven zien? Kies dan een plek met schaduw.

Op het moment dat je in het tuincentrum staat, heb je vast en zeker jouw telefoon mee. Via de telefoon kan je onderzoek doen naar de desbetreffende plant. Overigens zal er vaak bij de plant meer informatie staan. Maak daar ook altijd even een foto van zodat je weet wat de plant nodig heeft op het gebied van verzorging.

Grootte van plant

Het formaat van de plant is natuurlijk ook belangrijk als je van plan bent een plant te kopen. Het is vaak leuker om mini plantjes te kopen. Deze kan je namelijk zelf laten uitgroeien tot grote planten. Sommige planten lijken klein, maar kunnen met de juiste verzorging enorm worden. Het is goed dat je hier rekening mee houdt voordat je de plant moet weggooien, omdat je er geen plek voor hebt.

Hiernaast is de grootte van de plant ook relevant voor de grootte van de plantenpot. De pot mag niet te klein zijn, want dan zal de plant niet kunnen groeien. Vergeet dus niet een grotere pot te kopen als de plant flink is gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.