Zo geef je je hangplanten de beste verzorging

Een paar mooie hangplanten kunnen een flinke boost geven aan je interieur. Ze maken de ruimte gelijk speelser en roepen een fijn retro effect op. Het is dan ook niet voor niets dat de hangplant helemaal z’n comeback heeft gemaakt. Heb je net wat verse hangplanten aangeschaft en ben je benieuwd naar de beste verzorging ervan? Lees dan snel verder!

Regelmatig water

Sommige mensen denken dat hangplanten, net als vetplantjes en cactussen, minder water nodig hebben dan andere planten. Dit is niet waar! Natuurlijk hangt het af van het soort hangplant dat je hebt gekocht, maar over het algemeen hebben hangplanten geregeld water nodig. Het beste kun je voor jezelf aanhouden om de plant wekelijks water te geven; je merkt aan hoe droog de grond is of de hangplant toe is aan een nieuwe plens water. Heb je de hangplant op een lastige hoogte hangen? Overweeg dan eens om een waterdispenser in de grond te steken. Op die manier zal de hangplant altijd over voldoende water beschikken.

Niet te veel zonlicht

Hangplanten hebben zonlicht nodig om te groeien en hun bladeren mooi groen te houden. Heb je je hangplanten voor het raam hangen? Controleer dan wel of ze niet te veel zonlicht krijgen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren verkleuren of dat de plant in zijn geheel uitdroogt. Het kan een oplossing zijn om je hangplanten ter hoogte van je raamdecoratie te hangen, zodat je ze af en toe kunt beschermen tegen het zonlicht. Denk er ook eens aan om je hangplant van het haakje te halen en hem om te draaien; op die manier zorg je ervoor dat alle kanten van de plant gelijkmatig groeien.

Schoonhouden van de bladeren

De bladeren van je hangplanten kunnen af en toe een schoonmaakbeurt gebruiken. Door de hoogte waarop ze hangen zijn het echte stofvangers. Dit vinden de planten niet prettig, omdat ze met hun bladeren ademen. Kijk dus of je af en toe voorzichtig met een doekje het stof en andere viezigheid van de bladeren kunt verwijderen. Controleer ook regelmatig of de bladeren die zich ter hoogte van de pot bevinden nog schoon zijn. Door het water geven kunnen ze onder de aarde komen te zitten en vochtig blijven; hierdoor kan er aanslag ontstaan en dit wil je natuurlijk voorkomen!

Extra tip: hangplanten hebben relatief weinig grond; het kan dus geen kwaad om ze af en toe te voorzien van wat mest of plantenvoeding zodat ze een fijne boost krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.