De tuin tijdens de winter gebruiken

Het is hartje winter. Dat betekent dat we voornamelijk binnen zetten en ons zo warm mogelijk inpakken. De verwarming staat dit jaar waarschijnlijk niet zo vaak aan vanwege de hoge energieprijzen. Vervelend, want het kan soms aardig koud worden. Echter, kou hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn. Integendeel, het is namelijk ook best goed voor je!

De kou en jouw gezondheid

We houden ons lichaam dus graag warm. Er zijn genoeg manieren om dat te doen en er komen ook steeds meer nieuwe mogelijkheden bij, zoals een elektrische deken. Helaas heeft dit alles een klein nadeel. Ons lichaam is erg lui geworden waardoor het niet echt meer zijn best doet om je warm te houden, aangezien dat door externe factoren gedaan wordt. Het brengt een aantal voordelen met zich mee om daar weer aan te gaan werken. Zo kan de kou je helpen met afvallen. Als je wordt blootgesteld aan de kou, gaat jouw lichaam vetten en suikers omzetten in warmte. Tot slot heeft de kou een positief effect op jouw mentale gezondheid. Vooral als je wel eens een koude douche neemt, zal je dit merken. Vooraf zie je er erg tegenop, maar achteraf ben je blij dat je het gedaan hebt. Dit komt doordat er een geluk hormoon vrijkomt waardoor je een fijne roes krijgt. Dus: de kou is niet alleen maar vervelend, het is gewoon een kwestie van eraan wennen!

Tips voor een prachtige wintertuin

Een aantal keer per week lekker in jouw tuin doorbrengen tijdens de winter kan dus zeker geen kwaad. Als jouw tuin nu nog niet een fijne plek is, helpt het al heel erg om een zithoek te creëren. Koop ook een aantal planten die tegen de kou kunnen en jouw tuin ziet er al een stuk beter uit. Voor jouw zitbank buiten is het wel belangrijk dat deze beschermd wordt tegen de kou en de weersomstandigheden van de winter. Dek ze daarom bijvoorbeeld af met een hoes. Voor de kussens is het verstandig om deze zo veel mogelijk binnen te bewaren en pas weer naar buiten te brengen als je deze gaat gebruiken. Doe je dit niet, dan kan er door het vocht, bijvoorbeeld als het regent, schimmel ontstaan. Erg vervelend om te verwijderen, dus het is belangrijk om het te voorkomen.

Je hoeft het dus niet zo ver te schoppen als Wim Hof om te kunnen profiteren van de voordelen van de kou op jouw gezondheid. Het helpt al erg veel als jij een aantal dagen in de week simpelweg in jouw tuin doorbrengt. Zoek je nog een Tuinmeubel van VidaXL? Neem dan een kijkje op de site!

Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.