Zes redenen waarom je een houten schutting moet behandelen

Net een nieuwe schutting gekocht of heb je al een schutting in de tuin staan? Wij geven zes redenen waarom een houten schutting behandeld moet worden. Spoiler: Behandeld hout gaat langer mee en zorgt ervoor dat het hout niet gaat rotten en schimmelen.

Bescherming

Hout dat het hele jaar door buiten staat komt met meerdere factoren in aanraking die het hout kunnen beschadigen. Daarom is het aan te raden om het hout te behandelen en te beschermen. De schutting verf van Osmo zorgt ervoor dat het hout waterafstotend is en weer- en Uv-bestendig.  Daarnaast beschermt de behandeling ook tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming.

Vergrijzing

Vind jij vergrijsd hout niet mooi? De combinatie van vocht en zon zorgt ervoor dat onbehandeld hout snel gaat vergrijzen. Om dit proces tegen te gaan heeft Osmo producten met UV-Bescherming in het product. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel vergrijsd en je de mooie natuurlijke kleur van het hout behoudt. De producten bevatten UV-factor 12, dit betekent dat het hout 12 keer zo goed beschermd is tegen de uv-straling van de zon.

Rotten

Onbehandeld hout dat veelvuldig in aanraking komt met water kan gaan rotten en schimmelen. De rottende delen in het hout moeten dan verwijderd worden en kan niet meer worden gebruikt. Wanneer hout behandeld wordt zorgt dit ervoor dat het hout niet gaat rotten en schimmelen.

Uitstraling

Opzoek naar een specifiek product of kleur zoals de zwarte schutting beits of een Douglas olie? Met de veelzijdige producten van Osmo kun je elke uitstraling creëren die je wilt. Zo kun je de schutting behandelen met een natuurlijke kleur maar je kunt het hout ook behandelen met een dekkend product. Keuze genoeg dus. En alle producten zijn op olie basis. Dit zorgt ervoor dat de behandeling niet kan gaan scheuren of afbladderen.

Langdurig plezier

Na het verven van de schutting is het hout beschermt tegen alle weersinvloeden, maar ook tegen algen en schimmels. Dit zorgt ervoor dat de houten schutting langer meegaat en er niet snel een nieuwe schutting geplaatst hoeft te worden. Dit bespaart tijd en geld.

Natuurlijk product

Hout is een natuurlijk materiaal, daar hoort een natuurlijke behandeling bij. Alle producten van Osmo Nederland zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen zoals: lijnolie, distelolie en sojaolie. De producten bestaan zelfs uit 100% natuurlijke stoffen en zijn daardoor niet schadelijk voor het milieu. Dit maakt dat de producten zeer geschikt zijn om het hout in de tuin te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.