Ajuga reptans Braunherz – Kruipend Zenegroen

Ajuga reptans Braunherz

Ajuga reptans Braunherz – Kruipend Zenegroen

Ajuga reptans Braunherz of Kruipend Zenegroen, is een bloeiende bodembedekker met prachtig purperbruin blad en blauwe bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van Kruipend Zenegroen.

De blauwe bloemen steken mooi af tegen het purperbruine blad. De in bloei staande plant is ongeveer 15 cm hoog en is een mooie bodembedekker, die goed als randplant in de border gebruikt kan worden.

Voor een mooi bodem bedekkend resultaat plant u 9 tot 11 stuks per vierkante meter van deze winterharde plant.

Standplaats Ajuga reptans Braunherz

De plant staat graag in lichte schaduw. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

In losse, luchtige tuingrond voelt de plant zich op zijn plaats, de bovengrondse uitlopers die de plant maakt kunnen hier ook goed in wortelen.

Wanneer bloeit de plant?

Kruipend Zenegroen bloeit in april, mei en juni met blauwe bloemen in aren.

Het blad heeft een mooie purperbruine kleur, die mooi afsteekt bij de blauwe bloemen. Het is een wintergroene plant.

Verzorging

  • Bemesten. Geef de plant in het voorjaar organische mest.
  • Vermeerderen. De plant vermeerderd zichzelf met kruipende bovengrondse wortelstokken, wat de naam kruipend zenegroen verklaard. Verder kunt u de plant scheuren en beide delen opnieuw planten.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier