Ajuga reptans Burgundy Glow – Kruipend Zenegroen

Ajuga reptans Burgundy Glow

Kruipend Zenegroen

Ajuga reptans Burgundy Glow of Kruipend Zenegroen is een goede bodembedekker met bontgekleurd blad in de kleuren crème wit, roze paars en groen en blauwe bloemen. Lees hier alles over de standplaats, kleur van het blad en bloemen en verzorging van deze winterharde plant.

Ajuga reptans Burgundy Glow vermeerderd zich door middel van kruipende wortelstokken, wat de naam van de plant verklaart,  en wordt ongeveer 15 cm hoog.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 9 tot 11 stuks per vierkante meter. Het is een goede plant om de bodem onkruidvrij te houden. Het eerste jaar zal er echter wel onkruid moeten worden gewied omdat de grond dan nog niet geheel bedekt is.

Behalve als bodembedekker kan de plant juist ook als hangplant gebruikt worden in hanging baskets. Verder is het een goede plant voor vakbeplanting en als onderbeplanting onder grote struiken en bomen.

De bloemen zijn gewild bij vlinders en bijen.

Standplaats Ajuga reptans Burgundy Glow

De plant staat graag in halfschaduw, op een vrij lichte plek.
De grond kan het best vochtig zijn en waterdoorlatend. Zorg verder voor voedsel- en humusrijke grond. Is de grond te droog, dan is de plant bevattelijker voor ziekten.

Bloei en blad

Ajuga reptans Burgundy Glow bloeit in mei en juni met blauwe bloemen in aren, die boven het blad uitsteken. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is bontgekleurd met de kleuren crème wit, roze paars en groen. Het is een groenblijvende plant in de winter.

Verzorging

  • Vermeerderen doet de plant zelf al via bovengrondse uitlopers die wortels vormen, die zich vanzelf vastzetten in de grond, als deze ten minste los genoeg is. De plant kan echter ook gescheurd en uitgeplant worden.
  • Geef eventueel water als de grond teveel uitdroogt. De plant is gevoelig voor luis bij te grote droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier